Balıkesir Ayvalık'ta Zeytinli Helva Üretimi Başladı, Tüketicilerden Olumlu Geri Dönüşler Alındı
Balıkesir Ayvalık'ta zeytin ve zeytinyağı üreticisi Mustafa Kürlek, zeytinli helvayı piyasaya sundu. Ürün, zeytinin kendisinin kullanıldığı zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Tüketicilerden olumlu tepkiler alan zeytinli helva, uluslararası pazara açılmayı hedefliyor.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren zeytin ve zeytinyağı üreticisi Mustafa Kürlek, daha önce geliştirdiği zeytinli Türk kahvesinin ardından şimdi de sektörde yenilikçi bir ürün olan zeytinli helvayı tanıttı. Bu yeni ürün, zeytinin Türkiye'nin önemli milli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Kürlek, ülkemizde zeytin üretiminin bol olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki sezonda zeytin rekoltesinde önemli bir artış ve yüksek verim beklediklerini ifade etti.
Kürlek, sektörde katma değerli ürünler geliştirmek için sürekli Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, önceki başarılarının ardından şimdi zeytinli helvayı piyasaya sunmanın gururunu yaşadığını aktardı. Yeni ürünün içeriği hakkında bilgi veren Kürlek, zeytinli helvanın içerisinde doğrudan zeytin meyvesinin bulunduğunu ve net yüzde 12 oranında zeytin kullanıldığını belirtti. Ürün, piyasaya çıktığı ilk günden itibaren tüketicilerden olumlu geri dönüşler aldı ve büyük bir beğeni topladı.
Mustafa Kürlek, zeytinli helvayı uluslararası pazarlara taşıma hedefiyle ihracat altyapı çalışmalarına hız verdiklerini vurguladı. Önümüzdeki süreçte ulusal ve uluslararası gıda fuarlarında zeytinli helvayı sergileyeceklerini ifade eden Kürlek, tanıtım faaliyetlerini artırarak Türk zeytinini farklı konseptlerle dünya çapında temsil etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.