Asayiş »

Şanlıurfa Ceylanpınar'da Kaçak Elektrik Denetim Ekiplerine Taşlı Saldırı Gerçekleşti

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Dicle Elektrik ekipleri, kaçak elektrik denetimi sırasında taşlı saldırıya maruz kaldı. Denetimlerde, 30 abone hakkında yasal işlem başlatıldı. Ekip araçları, denetim sonrası saldırıya uğradı.

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, yapay zeka destekli analizler ile kaçak elektrik kullanımını tespit ederek denetim gerçekleştirdi. Yeşilalıç Mahallesi'nde yapılan kontrollerde, toplamda yaklaşık 100 haneden 30 abonenin kaçak elektrik kullandığı belirlendi. Bu aboneler hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Şirket, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle kaçak elektrikle mücadele faaliyetlerine devam etmektedir.

Denetimlerin ardından ekipler, denetimlerin tamamlanmasının ardından alandan ayrılmak üzere hareket etti. Ancak, bu sırada bir grup, ekiplerin geçiş yolunu kapatarak araçların hareket etmesini engelledi. Olay, kısa sürede taşlı saldırıya dönüştü. Neyse ki, saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı; fakat ekiplerin hizmet araçlarında maddi hasar meydana geldi. Yaşanan olayla ilgili güvenlik güçleri inceleme başlattı.

Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımının enerji arz güvenliğini olumsuz etkilediğini ve şebeke altyapısına zarar verdiğini belirterek, denetim faaliyetlerine devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, sahada çalışan personelin güvenliğinin tehdit altında olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden şirket, kamu hizmetinin sürdürülebilmesi için toplumsal desteğin önemine dikkat çekti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.