Samsun'da 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı etkinlikleri yapıldı.
Samsun'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türk denizciliği açısından Kabotaj Kanunu'nun önemi vurgulandı. Etkinlikte, deniz şehitleri de anıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla Samsun’da düzenlenen etkinlikler, deniz ticaretinin Türk vatandaşlarına sağladığı hakların önemini ortaya koydu. Etkinlik, "Samsunum 1" adlı gemide başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, deniz şehitlerinin anısına çelenk bırakıldı ve dualar edildi. Bu anlamlı etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır ve Samsun Bölge Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur katıldı.
Törende konuşan Samsun Bölge Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, "Bu yıl 100. yıl dönümü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladık. Denizciliğin paydaşları, denize hizmet eden herkes buradaydı. Güzel bir kutlama oldu" dedi. Etkinlikte ayrıca, 'Samsunum 1' gemisine gezi boyunca Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri ile Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın botları, Samsun Bölge Liman Başkanlığı botu, balıkçı gemileri ve çeşitli tekneler eşlik etti. Deniz üzerindeki kortej, renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar etkinliği ilgiyle takip etti.
Etkinlik, Samsunum 1 gemisi ile gerçekleştirilen deniz turu ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.