Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Muğla'nın üç ilçesinde, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığına bağlı botlar vatandaşların ilgisine sunuldu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Etkinlikler kapsamında, TCSG-82 botu Marmaris Limanı'nda, TCSG-911 botu Fethiye Limanı'nda ve TCSG-106 botu Bodrum Limanı'nda saat 09.00 ile 17.00 arasında ziyaretçilere kapılarını açacak. Ziyaretçiler, sahil güvenlik botlarını yakından görme ve görevli personelden ekipmanlar hakkında bilgi alma fırsatı bulacaklar.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu bayramın Türkiye’nin denizlerdeki bağımsızlık ve egemenliğinin önemli bir simgesi olduğunu ifade etti.
Vali Akbıyık, "Mavi Vatanımızdaki bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, aziz deniz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.