Bitlis Eren Üniversitesi'nde Turizm Master Planı Çalıştayı Yapıldı
Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştayda, Bitlis’in turizm potansiyeli ve sürdürülebilir turizm politikaları ele alındı. Kamu kurumları ve turizm paydaşlarının katıldığı etkinlikte, tarihi ve kültürel zenginliklerin turizme kazandırılması amacıyla projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bitlis Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğiyle hazırlanan Turizm Master Planı kapsamında önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. BEÜ Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya kamu kurumları, yerel yönetimler ve turizm alanında faaliyet gösteren paydaş kurum temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Bitlis’in tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin turizme kazandırılması amacıyla yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Etkinlikte, Bitlis’in turizm potansiyelinin geliştirilmesi, mevcut turizm değerlerinin korunarak tanıtılması ve sürdürülebilir turizm politikalarının oluşturulması konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Çalıştayda ayrıca, Bitlis’in turizmde marka şehir olma hedefi doğrultusunda hazırlanacak Turizm Master Planı’nın yol haritası üzerinde duruldu. Tarihi miras, kültür, doğa, kış ve alternatif turizm alanlarına yönelik projelerin yapılması gerektiği vurgulandı.
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, çalıştayda yaptığı konuşmada, "Bitlis deyince birçok alan aklıma geliyor. Turizm, kültür ve bunlar arasında en önemlilerinden biri. Bitlis’te turizm denince aklımıza gelen tarihi doku ve kültürel miras çok kıymetli" dedi.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, çalıştayda Nemrut Jeoparkı konusuna değinerek, "Nemrut Jeoparkı projemiz şu anda yavaş ilerliyor. Tabelaların bir kısmı takıldı, diğerleri de yakın zamanda takılacak. Bu projeler birbirini tamamlıyor. DAKA'nın desteği devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Çalıştaya Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, DAKA Genel Sekreteri Mehmet Emin Çakay, ilgili kurum müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım gösterdi.