Güncel »

Didim’de Başkan Gençay’ın Önderliğinde 8 Bin Kişiye Aşure İkramı Gerçekleştirildi

Didim’de, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 8 bin kişiye aşure ikram edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Didim Belediyesi, Muharrem ayının getirdiği birlik ve beraberlik ruhunu ilçenin dört bir yanına yaymak amacıyla aşure ikramı etkinliği düzenledi. Gelenekselleşen bu uygulama kapsamında, belediye ekipleri kentin çeşitli noktalarında stantlar kurarak binlerce kişiyle bir araya geldi. Aşure, inanç, kültürel miras ve köklü geleneklerin en güzel örneklerinden biri olarak, Didim’de komşuluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdi.

Etkinlik, kentin yoğun bölgelerinden biri olan Çarşamba Pazarı’nın yanı sıra Akyeniköy, Akköy, Balat ve Batıköy mahallelerinde gerçekleştirildi. Stantlara yoğun ilgi gösteren Didim halkı, aşureyi paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Ekipler, etkinliği büyük bir titizlikle yürütürken, aşurenin birleştirici ruhu, kentin merkezinden kırsal mahallelerine kadar bir dayanışma şölenine dönüştü.

Halkla iç içe ve ortak değerlere saygılı bir yönetim anlayışıyla sürdürülen bu etkinlikte, iki günde toplam 8 bin kişilik aşure ikramı yapıldı. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Aşure; hatırlamanın, paylaşmanın ve dayanışmanın lokmasıdır." diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu kutsal ayda sergilenen birliktelikten memnun kalan esnaf ve bölge halkı, yapılan ikramlar için Didim Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.