Hakkari'de Jandarma Ekipleri 6 Ayda 82 Aranan Şahsı Tutukladı
Hakkari'de jandarma ekipleri, son altı ayda gerçekleştirdikleri operasyonlarla 82 aranan şahsı yakalayarak tutukladı. Bu şahıslar, çeşitli suçlardan dolayı kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişiler olarak kaydedildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), 2026 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada, kasten öldürme, hırsızlık, narkotik, dolandırıcılık, kaçakçılık ve diğer asayiş suçları nedeniyle haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 82 şahsın yakalandığı ifade edildi.
Yakalanan şahısların ceza sürelerine göre dağılımı ise dikkat çekici bir şekilde belirlenmiştir. 0-5 yıl arası ceza alan 70 şahıs, 5-10 yıl arası ceza alan 7 şahıs, 10-20 yıl arası ceza alan 2 şahıs ve 20 yıl ve üzeri ceza alan 3 şahıs olduğu belirtilmiştir. Adli işlemleri tamamlanan bu 82 şahıs, Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
Jandarma ekiplerinin bu başarılı çalışmaları, Hakkari'deki asayişin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini vurgulamaktadır.