Yerel »

Aliağa İzmir'de Mavi Bayraklı Plaj Sayısı Üç Olmuş Durumda

Aliağa'da Mavi Bayraklı plaj sayısı, çevre dostu çalışmalar ile üçe yükseldi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yetkilileri, plajların uluslararası standartlara uygunluğunu belirterek, bu başarının Aliağa için önemli olduğunu ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Aliağa Belediyesi, sürdürülebilir kıyı yönetimi anlayışı ile gerçekleştirdiği projelerin sonuçlarını almaya devam ediyor. TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Ayhan Örten, Aliağa'nın çevre konusundaki başarılarına vurgu yaparak, "Aliağamızın 3. Mavi Bayrağını verdik. Mavi Bayrak Programı, yüzme suyu kalitesi, can güvenliği, çevre yönetimi ve eğitimi gibi başlıklarda değerlendirilen, uluslararası tanınırlığı ve prestiji olan bir ödüldür. Bu mutluluğu paylaştığınız için teşekkür ediyorum. En kısa sürede Aliağa'nın ve İzmir'in Mavi Bayraklı plaj sayısının artmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Mavi Bayrak Başarısı ve Gelecek Hedefleri

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, çevre bilincinin önemine değinerek, Mavi Bayrak başarısının sürdürülebilir çalışmaların bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Başkan Acar, "Geçmişten bize emanet olan denizlerimizin nimetlerinden yararlanıyoruz, ancak gelecek nesillere aktarabilmek için onları temiz tutmalıyız. Son yıllarda önemli adımlar attık. Bunun en önemli göstergesi de Mavi Bayraklarımızdır. Mavi Bayrak; temizliği, güvenliği ve çevre duyarlılığını simgeleyen uluslararası bir ödüldür" dedi.

Başkan Acar, 2017 yılında Ağapark Plajı'nın ilk Mavi Bayrağını aldığını ve bu yıl üst üste 10. kez bu ödüle layık görüldüğünü belirtti. 2022 yılında ise Polis Kampı Plajı Mavi Bayrak kazandı. Bugün, ALBEST Ön Plajı'nda Mavi Bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Dördüncü Mavi Bayrak için Çayağzı Sosyal Tesislerimiz adına ön başvurularımızı yaptık. İnşallah Aliağamızın plajlarında dördüncü ve daha nice Mavi Bayrakları hep birlikte göndere çekeriz" dedi.

ALBEST Ön Plaj'da düzenlenen Mavi Bayrak törenine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Can Gökgöz, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Aliağa Bölge Liman Başkanı Günhur Şanlı, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, TÜRÇEV Koordinatörü Ayhan Örten, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz ve diğer yetkililer katıldı. Törende, çevre bilincinin artırılması ve Mavi Bayraklı plajların önemine dair çeşitli konuşmalar yapıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.