Çorlu'da Yola Dökülen Yağ Nedeniyle Motosiklet Kazası Meydana Geldi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, arkadaş grubu tırdan dökülen yağ nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak düştü. Kazada sürücüler, metrelerce sürüklendi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Olay, 27 Haziran Çarşamba günü saat 19.30 sıralarında Çorlu ilçesi Salih Omurtak Caddesi üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Ebru Yenidoğan (40) ve arkadaşları, seyahat amaçlı gittiği Çorlu'da, tırdan yola dökülen yağ sebebiyle kaza yaptı. Olay yerine hızla intikal eden polis ve sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Yenidoğan ve arkadaşları kazayı sıyrıklarla atlattı, ancak motosikletlerinde hasar oluştu. Kazanın meydana geldiği yer, tırdan dökülen yağ ile kaygan bir hale gelmişti ve bu durum motosiklet kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sürücülerin motosikletleriyle kaygan yolda kaza yaparak yüzlerce metre sürüklendikleri anlar yer alıyor. Yenidoğan, tam ekipmanla yola çıktıkları için kazayı hafif atlatmalarının kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.
‘’Tırın tespiti yapılmış, şikayetçi olacağım’’
Şişli'de yaşayan Ebru Yenidoğan, kazanın ardından yaşadıklarını aktardı. Yenidoğan, "Kendi yolumda ve kendi hızımda ilerliyordum. Yolda su birikintisi gibi bir görüntü gördüm. Yaklaştıkça bunun yağ olduğunu fark ettim. Motosikletim kaymaya başladı ve yere düştüm. Arkadan diğer arkadaşlarım ve başka araçlar da kaza yaptı. Motosikletlerimizde maddi hasar var ama bizde ciddi bir yaralanma yok. Ekipmanımız sayesinde durumu ucuz atlattık. Hız sınırının düşük olduğu bu yolda kazanın sonuçları daha ağır olabilirdi" şeklinde konuştu.
"Motosikletliler Tam Ekipmanla Yola Çıkmalı"
Kazadan hemen sonra olay yerine gelen polis ve ambulansların hızlı müdahale ettiğini belirten Yenidoğan, "Karayolları hemen yol üzerinde çalışmalara başladı. Olayla ilgili tutanak tutuldu ve şikayetçi olacağım. Tırın plaka tespiti yapılmış. Gerekli hukuki süreçleri başlatacağım. Motosiklet sürücülerinin eğitim alması ve ekipman kullanması son derece önemli. Motosiklet, bir araba değil, bu nedenle ekipmanlara gereken önemi vermek gerekiyor. Tam ekipmanla yola çıkmak, kazaları daha hafif atlatmamıza yardımcı oluyor" dedi.