Yerel »

Ankara'da NATO Zirvesi'nde Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Seyredecek

Ankara'da NATO Zirvesi sırasında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanı, önümüzdeki günlerde yerel sağanak yağışlar olacağını aktardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, Ankara'da NATO Zirvesi'nin düzenleneceği tarihlerdeki hava durumunu değerlendirdi. Özdemirci, önümüzdeki hafta Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 2-3 derece düşeceğini belirtti. Bazı bölgelerde yerel sağanak yağışların etkili olacağını ifade eden Özdemirci, Ankara'da ise hava sıcaklıklarının mevsim normalleri etrafında seyredeceğini aktardı. Ayrıca, yarın ülkenin bazı yerlerinde yağışların olacağı bilgisini verdi.

Özdemirci, özellikle ülkenin kuzey kesimlerinde, Marmara Bölgesi'nde, Ege'nin kuzey kesimlerinde, Batı Karadeniz kıyılarında ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde aralıklı yağışların olacağını belirtti. Bunun yanı sıra, doğudaki Kars ve Ardahan çevrelerinde de yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü hava durumunun benzer şekilde devam edeceğini belirten Özdemirci, Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun güneybatısında, Doğu Anadolu'nun doğu kesiminde ve Trakya'da aralıklı yağışların görüleceğini söyledi.

Yağışların Beklendiği Noktalar

Özdemirci, pazartesi günü de yağışlı bir havanın etkili olacağını, salı günü ise yine aralıklı yağışların devam edeceğini ifade etti. Akdeniz Bölgesi, Karadeniz, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde yağışların gözlemleneceği belirtildi. Çarşamba günü, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Akdeniz’in iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışların beklendiği aktarıldı.

Özdemirci, bu hafta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu, yarından itibaren sıcaklıklarda bir düşüş gerçekleşeceğini ve hava durumunun mevsim normallerine döneceğini söyledi. Ayrıca, kuvvetli rüzgarların da etkili olacağına dikkat çekti.

Kuvvetli Rüzgarlar Etkili Olacak

Özdemirci, vatandaşları kuvvetli rüzgar konusunda uyararak, pazar günü özellikle Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli rüzgar beklentisi olduğunu ifade etti. Pazartesi günü de bu rüzgarların Kuzey Ege kıyılarında devam edeceği, güneyde ise Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli rüzgarların görüleceği belirtildi.

Üç Büyük Şehirde Hava Durumu

Ankara'da NATO Zirvesi'nin yapılacağı önümüzdeki hafta havanın nasıl olacağına değinen Özdemirci, cumartesi günü için yağış beklentisi olmadığını, parçalı bulutlu bir hava olacağını, sıcaklıkların 17-31 derece arasında olacağını söyledi. Pazar ve pazartesi günleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor; sıcaklıklar ise pazar günü 17-29 derece, pazartesi günü ise 16-28 derece arasında değişecek.

İstanbul ve İzmir için de hava durumu bilgisi veren Özdemirci, İstanbul’da cumartesi günü yağışlı bir hava beklediklerini, sıcaklıkların 24-29 derece olacağını, pazar ve pazartesi günleri için ise yağış beklemediklerini, pazar günü sıcaklıkların 23-30 derece, pazartesi günü ise 21-30 derece arasında olacağını açıkladı. İzmir’de ise önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklentisi olmadığını, cumartesi günü sıcaklıkların 24-35 derece, pazar günü yine 24-35 derece ve pazartesi günü 22-34 derece arasında olacağını sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.