Sağlık »

Sivas'ta Kene Tutunması Sonucu 60 Yaşındaki Vatandaş Hayatını Kaybetti

Sivas'ta kene tutunması nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 60 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Tokat’ın Artova ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 60 yaşındaki A.K, yüksek ateş şikayetiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Burada tedavi altına alınan A.K, 4 gün boyunca gözlem altında tutulmasına rağmen durumu ağırlaşınca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konulan A.K, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. A.K’nın vücuduna yapışan keneyi kendi çabalarıyla çıkardığı iddia edildi.

Sivas’ta bu yıl kene kaynaklı ölümler artarak 6’ya ulaştı. Yetkililer, ölümcül keneler ve KKKA virüsüne karşı halkı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle yaz aylarında kene ile temasın arttığını belirten uzmanlar, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların korunma önlemlerini alması gerektiğini vurguluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.