Malatya Pütürge'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Sürüyor
Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği ve ekiplerin etkin müdahale ile durumu kontrol altına aldığı bildirildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Pütürge ilçesindeki Örmeli Mahallesi'nde başlayan orman yangınına müdahale etmek üzere bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile AFAD ve Kızılay personeli sevk edildi. Ayrıca, yangın söndürme helikopteri de havadan destek vererek müdahaleye katkı sağladı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, yangının devam ettiği bölgeye giderek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Yangının yerleşim alanlarını tehdit etmiyor olması, ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.
Valilikten alınan bilgilere göre, bölgede soğutma çalışmaları aralıksız sürdürülmekte. Yangının yeniden başlamaması için riskli alanlarda titiz kontrollerin devam ettiği ve ilgili kurumların bölgeyi sürekli izleme altında tuttuğu ifade edildi.