Balıkesir'de Üç Farklı Noktada Yangınlara Koordineli Müdahale Ediliyor
Balıkesir'de üç ayrı noktada meydana gelen yangınlara, itfaiye ve orman ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Olay yerinde yapılan çalışmalarda, yangınların kontrol altına alınması için yoğun gayret sarf ediliyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ait ekipler, aynı gün içerisinde üç farklı noktada çıkan yangınlara, rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere hızla müdahale etmek için olay yerine intikal etti. Türkiye’nin dördüncü büyük itfaiye teşkilatı olan Balıkesir İtfaiyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle tam bir koordinasyon içinde Kepsut’ta orman yangınına, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde ise arazi yangınlarına müdahale ediyor.
Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Kepsut’taki orman yangını ile Karesi ilçesindeki arazi yangını kontrol altına alındı. Altıeylül’deki arazi yangınını da kontrol altına almak için ekipler özveriyle çalışmaya devam ediyor.
Kepsut ilçesinde Sarıfakılar, Gedikler ve Karaağaç mahallelerinde rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınında, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazöz ve hava araçları, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 1 dozer, BASKİ’ye ait 1 su tankeri, Altıeylül Belediyesi’ne ait 1 su tankeri ile 1 kepçe ve Kepsut Belediyesi’ne bağlı 2 iş makinesi ile müdahale gerçekleştiriliyor. Yangının etkilediği mahallelerdeki vatandaşların ihtiyaç durumunda tahliyesi için Büyükşehir Belediyesi 2 otobüs gönderdi ve yangın kontrol altına alındı.
Altıeylül ilçesinde Bereketli ve Taşköy mahallelerinde meydana gelen arazi yangını da rüzgarın etkisiyle büyüyerek yayıldı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazöz ve hava araçları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 itfaiye aracı, 3 su tankeri, 2 iş makinası, BASKİ’ye ait 2 su tankeri, Altıeylül Belediyesi’ne ait 1 su tankeri ve 1 iş makinasıyla müdahale ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç durumunda vatandaşların tahliyesi için 4 otobüs gönderdi.
Karesi ilçesinde Ortaca ve Kavaklı mahallelerinde meydana gelen arazi yangınında alevler, rüzgarın etkisiyle ZSR Mühimmat Fabrikası’nın bulunduğu bölgeye doğru ilerledi. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazöz ve hava araçları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 9 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 1 iş makinesi, Karesi Belediyesi’ne ait 1 su tankeri, BASKİ’ye ait 3 su tankeri ve 1 iş makinesi ile müdahale edildi. Bölgedeki yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam etmektedir.