Asayiş »

Bolu'da Yolsuzluk Davası Kapsamında 19 Sanık İlk Duruşmada Huzurda

Bolu'da, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yargılanan 19 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Aralarında tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da bulunduğu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirildi.

Bolu'da yolsuzluk, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında 263 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Tanju Özcan ve 18 sanık, ilk duruşmaları için hazır bulundu. Duruşma, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu salon, daha önce Grand Kartal Otel yangını davasında da mahkeme salonu olarak kullanılmıştı. Duruşma öncesi, salon çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Girişlerde detaylı aramalar yapıldı ve sanıkların güvenli bir şekilde içeri alınması sağlandı.

Dava Süreci ve İddianame

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 24 Mayıs 2024 tarihli ihbarı üzerine, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan 178 sayfalık iddianame, Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, sanıklara "icbar suretiyle irtikap", "irtikaba teşebbüs", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalar yöneltildi. Duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle geniş bir alanda gerçekleştirildi.

Tanju Özcan'ın Duruşmaya Gelişi

2 Mart 2024 tarihinde tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, duruşma için cezaevi aracında yoğun güvenlik önlemleri altında Bolu’ya getirildi. Özcan’ın 263 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, her bir mağdura yönelik eylemleri detaylı bir şekilde incelendi. Özcan hakkında toplamda 90 yıl 3 aydan 263 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diğer Sanıkların Durumu

Dava kapsamında 6 sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Bunlar arasında, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve BOLSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız da bulunuyor. Ayrıca, Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Bolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cihan Tutal’ın tutuklu olduğu belirtildi. Bazı sanıkların daha önce tahliye edildiği öğrenildi. Mahkeme heyetinin sanık savunmalarını almaya başlaması bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.