Manisa Gördes'te Geleneksel Köy Hayrına Yaklaşık 2 Bin Kişi Katıldı
Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Beğel Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel köy hayrına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, yöresel yemekler ikram edildi.
Gördes ilçesine 15 kilometre mesafede yer alan Beğel Mahallesi, kiraz ve salatalık üretimi ile biliniyor. Geleneksel köy hayrının hazırlıkları, sabahın erken saatlerinde başladı ve dev kazanlarda yöresel yemekler pişirildi. Beğel İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara çorba, keşkek, tas kebabı, yoğurtlu makarna, turşu ve irmik tatlısı gibi yöresel lezzetler sunuldu.
Köy hayrına; Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, AK Parti Gördes İlçe Başkanı Av. Veli Dündar, CHP Gördes İlçe Başkanı Gökhan Koyunlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevre mahallelerin muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. Etkinlik, yerel halkın dayanışma ruhunu pekiştirdiği önemli bir organizasyon olarak öne çıktı.
Beğel Mahallesi Muhtarı Ziya Oruç, köy hayrının aylar öncesinden hazırlıklarla gerçekleştirildiğini belirterek, "Köy hayırları, mahalle halkını bir araya getiren önemli organizasyonlardır. Bu yılki etkinliğimize yoğun ilgi gösterildi. Katılan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum," dedi. Bu tür organizasyonlar, yerel toplulukların bir araya gelmesine ve dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlıyor.