Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'da Tarımsal Ziyaretler Gerçekleştirecek
Tarım ve Orman Bakanı Dr. İbrahim Yumaklı, yarın Muğla'da tarımsal incelemelerde bulunacak ve sektör toplantılarına katılacak.
Muğla'ya yapacağı ziyarette, Bakan Yumaklı, kentin tarımsal ve denizel üretim potansiyelini yerinde değerlendirecek. Ziyaretinde, su ürünleri ve arıcılık alanlarındaki faaliyetleri özel olarak inceleyecek. Bu bağlamda, Muğla'daki üretim tesislerini gezerek modern yetiştiricilik süreçleri ve ihracat kapasiteleri hakkında bilgi alacak. Özellikle dünya çam balı üretiminin merkezi olan Muğla'da, arıcılık faaliyetlerine odaklanarak üreticilerin taleplerini dinlemesi bekleniyor.
Sektör Paydaşları ile Toplantı
Bakan Yumaklı'nın ziyareti sırasında, yerel idareciler ve tarım-orman sektörünün önemli temsilcilerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir Sektör Paydaşları Toplantısı düzenlenecek. Bu toplantıda, Muğla'daki sulama barajı projeleri, Seydikemer Süt Sığırcılığı Organize Tarım Bölgesi ve Milas Avşar Topraksız Örtüaltı Organize Tarım Bölgesi gibi bölgenin geleceğini etkileyecek yatırımlar ele alınacak. Ayrıca, zeytinyağı üreticilerinin destekleme primleri ve Bafa Gölü'nün çevresel durumu gibi önemli konular da masaya yatırılacak.
Bakan İbrahim Yumaklı, yoğun programı çerçevesinde Muğla'daki idari ve siyasi kurumları da ziyaret edecek. Bu kapsamda, Muğla Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı gibi yerel dinamiklerle bir araya gelmesi planlanıyor.