Güncel »

Kayseri Talas Belediyesi, Haydar Aliyev ve Recep Alemdar'ın isimlerini parklara vermeyi onayladı.

Kayseri Talas Belediyesi, meclis toplantısında Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve ünlü sanatçı Recep Alemdar’ın isimlerinin parklara verilmesini kabul etti. Ayrıca, Akçaya Mahallesi’nde kurulacak Matematik Köyü için gerekli protokol işlemleri için Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a yetki verildi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Çevre, Kültür ve Turizm Komisyonları tarafından hazırlanan gündem maddeleri detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, parkların isimlendirilmesi konusundaki kararın yanı sıra, Ahmet-Zerrin Ellialtıoğlu Vakfı ile Matematik Köyü için iş birliği yapılmasına yönelik protokol işlemleri için Başkan Yalçın’a ya da görevlendireceği bir personele yetki verilmesi önerisi de değerlendirildi.

Bu kararlar, Talas Belediyesi’nin topluma katkı sağlama ve kültürel mirası yaşatma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Özellikle Haydar Aliyev ve Recep Alemdar gibi önemli isimlerin anısının yaşatılması, bölgedeki sanat ve kültür faaliyetlerine de katkı sağlayacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.