Şam'da Gerçekleşen Çifte Patlamada 4'ü Polis 18 Kişi Yaralandı
Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelen çifte patlamada 4'ü polis olmak üzere toplam 18 kişi yaralandı. Olay, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyareti sırasında gerçekleşti.
Suriye'nin başkenti Şam'da Turizm Bakanlığı binası yakınlarında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resmi ziyaretinin gerçekleştirildiği sırada art arda iki patlama meydana geldi. Suriye İçişleri Bakanlığı, bu çifte patlamada 4 polis memuru olmak üzere toplamda 18 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık, patlamaların, Macron'un konaklama yeri için belirlenen güvenlik alanının dışında gerçekleştiğini ve bu durumun resmi ziyaret programını etkilemediğini vurguladı.
Yapılan açıklamada, olayın ardından güvenlik güçlerinin bölgeyi kordon altına alarak, vatandaşların güvenliğini sağlamak için önlem aldığı belirtildi. İç güvenlik güçlerinin saha operasyonları esnasında iki adet el yapımı patlayıcı tespit edildiği, uzman ekiplerin patlayıcıları etkisiz hale getirmek üzere hazırlık yaparken patlamanın gerçekleştiği ifade edildi. İlk incelemelere göre, patlayıcılardan birinin yol kenarında park etmiş bir araca, diğerinin ise bir çöp konteynerine yerleştirildiği tespit edildi.
Olayın ardından güvenlik ekipleri, patlama bölgesinde arama ve güvenlik taraması çalışmalarına başladı. Saldırının arka planına dair detaylı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.