Alanya'da 2026-2027 Akademik Yılı'nda İki Yeni Program Öğrencileri Bekliyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2026-2027 Akademik Yılı'nda "Metalurji ve Malzeme Mühendisliği" ile "Turist Rehberliği" programlarını öğrencilere sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni programlarla birlikte üniversitenin toplam program sayısı 65’e ulaşacak.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), eğitim alanındaki gelişimlerini sürdürerek yeni programlar açmaya devam ediyor. 2026-2027 Akademik Yılı için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurusu yapılan Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi bünyesindeki "Metalurji ve Malzeme Mühendisliği" ile ALTSO Turizm MYO bünyesindeki "Turist Rehberliği" programları, ilk kez öğrenci kabul edecek. Üniversite adayları YKS 2026 tercih döneminde bu programları tercih listelerine ekleyerek, ALKÜ'nün sunduğu yeni eğitim fırsatlarından yararlanabilecekler. Böylece, ALKÜ'nün lisans programı sayısı 35, önlisans programı sayısı ise 30 olarak toplamda 65 program sunulmuş olacak. Ayrıca, Endüstri Mühendisliği programının öğretimi de yüzde yüz İngilizce olarak devam edecek.
Rektör Türkdoğan'ın Açıklamaları
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitenin sürekli büyüme ve gelişim hedeflerini vurgulayarak, yeni dönemle birlikte Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Turist Rehberliği programlarının teknoloji ve turizm alanlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Rektör Türkdoğan, "Üniversitemiz, bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarını ve ülkemizin stratejik hedeflerini göz önünde bulundurarak akademik yapısını güçlendirmeye devam edecek. Yeni programlarımız, nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi ve bilimsel çalışmalarımızı sanayi ve turizm sektörüyle daha güçlü bir şekilde entegre etmeyi hedefliyor. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği programı, savunma sanayii ve ileri malzeme alanında uzman mühendisler yetiştirecekken, Turist Rehberliği programı Alanya'nın turizm potansiyelini artıracak, sektörde ihtiyaç duyulan donanımlı profesyonelleri yetiştirecektir. Eğitim kalitemizi ve uluslararasılaşma hedeflerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Yeni programlarımızın üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.