İzmir Bornova ve Buca'daki Orman Yangınlarıyla İlgili İki Şüpheli Gözaltına Alındı
İzmir Bornova ve Buca ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada iki kişi gözaltına alındı. Yangınların nedenleri araştırılıyor.
İzmir’in Bornova ilçesi Yaka Mahallesi Musluk mevkiinde dün sabah saat 11.30 sıralarında bir orman yangını başladı. Yangına, hem havadan hem de karadan müdahale eden ekipler, kısa sürede yangını kontrol altına almayı başardı. Yangında yaklaşık 5 dönüm orman alanı ve 3 dönüm ziraat arazisi zarar gördü. Yangının çıkış sebebine yönelik yapılan incelemelerde, bir arsada demir kesme makinesiyle çalışma yapıldığı ve makineden sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturduğu belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından yangına sebebiyet veren Z.K. gözaltına alındı. Şüpheli, 6831 sayılı Orman Kanunu çerçevesinde yasal işlem sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Yangınların Sebebi Araştırılıyor
Öte yandan Buca ilçesi Yıldızlar Mahallesi Körmenli mevkiinde de dün saat 12.00 civarında başka bir yangın meydana geldi. Ekipler, bu yangını da havadan ve karadan müdahale ile söndürdü. Yangında 6 dönüm orman alanı ve 3 dönüm ziraat arazisi zarar gördü. Yangının çıkış noktasında yapılan araştırmalarda, orman sınırındaki bir hobi bahçesinde sahibi Ö.B.'nin balyozla çalıştığı esnada çıkan kıvılcımın kuru otları ateşlediği belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Ö.B.'nin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.