Antalya Manavgat'ta Besihanede Çıkan Yangında 60 Saman Balyası Yandı
Antalya Manavgat'ta bir besihanede çıkan yangında 60 adet saman balyası kül oldu. Yangın, çatıda yapılan demir kesimi sırasında sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle meydana geldi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Yeniköy Mahallesi'nde bir besihanede yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, besihanenin çatısında spiral makinesiyle demir kesimi yapıldığı sırada, etrafa sıçrayan kıvılcımlar saman balyalarını tutuşturdu. Yangın kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı. Olayın hemen ardından, yangın ihbarı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ile Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine sevk edildi. Yangının büyümesini önlemek için itfaiye ekipleri, yanan saman balyalarını kepçelerle uzaklaştırdı. Yapılan müdahaleler sayesinde yangın kontrol altına alındı.
Yangın sırasında besihanedeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların zarar görmediği bildirildi. Yangında, her biri yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan 60 adet saman balyası tamamen yandı. Olayla ilgili olarak gerekli incelemelerin başlatıldığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni üzerine yapılan araştırmalar devam etmektedir.