Edirne'de Zeki Pamuklu'nun İneği Üçüz Buzağı Dünyaya Getirdi
Edirne'de besicilik yapan Zeki Pamuklu'nun holstein cinsi ineği, nadir görülen bir şekilde üçüz buzağı doğurdu. Aile, ilk başta ikiz beklerken üçüncü buzağının gelmesiyle büyük bir sevinç yaşadı. Anne ve yavruların sağlık durumları ise iyi olarak bildirildi.
Edirne'nin Küçükdöllük köyünde besicilik yapan Zeki Pamuklu, holstein cinsi ineğinin üçüz buzağı doğurmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşıyor. Zorlu bir doğumun ardından sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen üç buzağı, ailenin sevinç kaynağı oldu. Bu durum, hayvancılık yapan Pamuklu ailesi için oldukça nadir bir olay olarak kaydedildi.
Aile, doğumun ilk aşamalarında ikiz beklediklerini belirtirken, üçüncü buzağının dünyaya gelmesiyle şaşkınlık yaşadıklarını ifade ettiler. Veteriner hekimin müdahalesiyle gerçekleştirilen doğum sonrasında, anne inek ve buzağıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Doğum gerçekleştiğinde Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hemen işletmeye gelerek anne inek ve buzağıların sağlık kontrollerini yaptı. Buzağıların küpeleme işlemleri sırasında, yetiştirici Zeki Pamuklu'ya bakım, beslenme ve ağız sütünün önemi hakkında teknik bilgiler verildi.
Zeki Pamuklu, yıllardır hayvancılık yaptığını ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirtti. "Geçen yıl bir ineğimiz ikiz doğurmuştu. Bu kez veteriner önce ikiz olabileceğini söyledi. İlk iki buzağı doğduktan sonra üçüncü yavruyu görünce hepimiz şaşırdık. Veterinerler bile bunun çok nadir yaşandığını söyledi" ifadelerini kullandı.
Pamuklu, torununun "Ya üçüz yaparsa?" diye şaka yaptığını ve beklenmedik bu durum karşısında büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. "Doğum biraz zor geçti ama veterinerimizin zamanında müdahalesiyle üçü de sağlıklı dünyaya geldi. O an yaşadığımız sevinci anlatmak mümkün değil. Rabbim isteyen herkese nasip etsin" şeklinde konuştu.