Erzurum İspir'de Yaban Hayvanları, Dut Bahçelerinde Büyük Zarara Neden Oluyor
İspir ilçesinde yaban hayvanlarının bahçelere girmesi, Bademli köyü sakinlerini tedirgin ediyor. Ayı ve yaban domuzları, dut ağaçlarını tahrip ederek üreticilerin geçim kaynağını tehdit ediyor. Üreticiler, yetkililerden yardım talep ediyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erzurum'un İspir ilçesindeki Bademli köyünde, son günlerde aç kalan yaban hayvanları, özellikle ayılar ve domuz sürüleri, meyve bahçelerine saldırarak büyük zarara yol açıyor. Bu durum, köydeki meyve üreticilerini endişeye sevk ederken, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, ayıların dut ağaçlarına tırmandığını gösteriyor.
Bahçesinde güvenlik kamerası kuran üretici Adnan Çelik, ayıların bahçelerine girerek dut ağaçlarını tahrip ettiğini belirtti. Çelik, "Bu ve benzeri görüntüler elimizde mevcut. Yerleşim yerlerimize çok yakın noktalarda her gün bu hayvanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazen insanlar üzerine doğru koşuyorlar. Can güvenliğimiz tehlikede." diyerek yetkililerden destek istedi.
Köylüler Bahçeye Giremiyor
Bademli Mahallesi Muhtarı Ziyaattin Çelik ise, yaban hayvanları nedeniyle köylülerin bahçelerine girmekten korktuğunu ifade etti. Dut hasadının başladığı dönemde büyük bir endişe yaşadıklarını dile getiren Çelik, "Yaban hayvanları yüzünden bahçelere inmeye korkuyoruz. Ayılar dut ağaçlarının üstüne çıkıyor ve dallarını kırarak büyük zarar veriyor. Devlet yetkililerimizden acil önlem talep ediyoruz." şeklinde konuştu.