Diyarbakır Ergani'de Yüksek Gerilim Hattına Çarpan Kuş Yangına Yol Açtı
Diyarbakır Ergani ilçesinde yüksek gerilim hattına çarpan bir kuşun neden olduğu yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.
Edinilen bilgilere göre, Saray Mahallesi'nde bir kuşun yüksek gerilim hattındaki tele çarpması sonucu kıvılcımlar ortaya çıkmış ve bu durum örtü yangınına sebep olmuştur. Yangın çıktığı esnada bölgedeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirmiştir. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve Orman İşletme Şefliği ekipleri hızla sevk edilmiştir. Ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürmeyi başarmıştır.
Olay anında bahçesinde çalışan Abdurrahim Tekdemir, yangının yüksek gerilim hattına bir kuşun çarpması sonucu ortaya çıktığını belirtmiştir. Yangının yayılmasını önlemek için ekiplerin zamanında müdahale etmesi büyük bir önem taşımaktadır.
Yangının ardından Ergani Kaymakamı Nur Baki Yalçın ve Ergani İlçe Emniyet Amiri Osman Aksoy, olay yerine giderek durumu yerinde incelemişlerdir. Ekiplerin çalışmaları ve yangının söndürülmesi, olası daha büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Yangının çıkış sebebi ve meydana gelen hasar hakkında detaylı bir rapor hazırlanması beklenmektedir.