Yerel »

Adana’da tarıma faydalı böcek incelemesi

ADANA (İHA) – Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Adana’da faaliyet gösteren Faydalı Böcek Üretim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bir dizi temas için kente gelen Genel Müdür Atalay, beraberindeki heyetle birlikte Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (DATAEM) bünyesindeki üretim merkezini gezdi.

Ziyaret kapsamında, tarımda biyolojik mücadele çalışmalarında kullanılan faydalı böceklerin üretim süreçleri yerinde incelenirken, merkezde yürütülen Ar-Ge faaliyetleri ve üretim kapasitesi hakkında teknik ekip tarafından heyete bilgi verildiği belirtildi.

Çevre dostu ve sürdürülebilir tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılmasında önemli rol üstlenen merkezde yürütülen projelerin ele alındığı ifade edilirken; tarımsal üretimde verimlilik, çevrenin korunması ve güvenilir gıda üretimi açısından biyolojik mücadelenin önemine vurgu yapıldı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.