Ekonomi »

Samsun'da Reel Sektör ve Finans Sektörü Toplantısı Yapıldı

Samsun'da gerçekleştirilen toplantıda reel sektörün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, üreticilerin finansmana erişimi hakkında görüşlerini paylaştı.

Samsun Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara'da düzenlenen Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı'na katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, reel sektörün finansmana erişimi, KOBİ'lerin krediye ulaşımı ve üretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlar ele alındı. Toplantıya kamu bankalarının genel müdürleri ve çeşitli oda başkanları da katıldı.

Toplantıda, Kazım Yılmaz bölge ekonomisi, tarım sektörü ile iş dünyasının beklentilerini aktardı ve KOBİ'lerin finansmana erişimi konusundaki taleplerini ilgili kurum temsilcileriyle paylaştı. Bu toplantının, reel sektör ve finans sektörü arasında iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyordu.

Program çerçevesinde Kazım Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile de bir araya geldi. Görüşmeye, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi de katılarak bölge ekonomisinin gelişimi, iş dünyasının öncelikleri ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundular.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.