Adıyaman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı
Adıyaman'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla önemli bir program gerçekleştirildi.
Adıyaman Valiliği önünde toplanan kalabalık, Atatürk Bulvarı üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşte 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı, katılımcılar tarafından omuzlarda taşındı. Kortej, Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde sona erdi. Burada yapılan etkinlikte öncelikle saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu ve Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Öğrenciler, kortej boyunca taşıdıkları sancağı Vali Abdullah Küçük’e teslim etti.
Programa, Vali Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Ekrem Çadır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "Türk milletinin Türkiye genelinde sergilediği direnişten, şu sonucu çıkarıyoruz ki; en büyük güç milletin gücüdür. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 15 Temmuz 2016’da da milletin azmi ve kararlılığı, demokrasimizi kurtarmıştır. Adıyaman halkı o gün birlik ve dayanışma içinde durarak, darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koymuştur. Bugün yine burada bir aradayız. Birlikte ülkemize, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız" dedi.
Adıyaman Valisi Abdullah Küçük ise, "O karanlık gecede tankların önüne siper olan ve vatanı için canını feda eden 253 şehidimizi rahmetle anıyorum. Onların kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Kahraman gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum. 15 Temmuz, bu milletin bağımsızlığına kast eden hain bir çetenin son perdesidir. Bu millete yapılan saldırılara karşı duruşunu sergileyen herkes, vatanseverliğini ortaya koymuştur. O gece, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milyonlar meydanlara döküldü. Bu, vatan sevdasının ve hür yaşama arzusunun bir göstergesiydi. Türk milleti, demokrasinin ne kadar değerli olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz'da yaşanan ihanet bize, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Gelecekte de bu tür yapılarla mücadelemiz sürecektir. Bizler, devletimizin kurumlarıyla bu yapıları bertaraf edene kadar mücadele edeceğiz. Birlikte olduğumuz sürece güçlü olacağız" ifadelerini kullandı.