Şırnak Beytüşşebap'ta kaybolan Erkan Sak için 8 gündür sürdürülen arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürüyor.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, Habur Çayı’nda 8 gün önce kaybolan 28 yaşındaki Erkan Sak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, teknolojinin sağladığı tüm imkanları kullanarak, hem karada hem de havada tarama yapıyor. Ekipler, gece görüşlü ve termal kameralı dronlarla kaybolma noktasından itibaren Habur Çayı'nın akış güzergahını titizlikle inceliyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Arama kurtarma çalışmaları 8’inci gününe girdi ve ekipler, Erkan Sak’ı bulmak için tüm imkanlarını seferber etti. AFAD, gece görüşlü, termal kameralı ve yapay zeka destekli dronlarla, özel izinle sınır ötesindeki 21 kilometrelik alanı titizlikle tarıyor. Çalışmalar, boğulma vakasının yaşandığı noktadan başlayarak Habur Çayı'nın akış güzergahında yürütülüyor. Zorlu arazi koşulları ve güçlü akıntı, ekiplerin işini zorlaştırmasına rağmen, son teknoloji araçlar devreye alındı.
AFAD’a ait insansız hava aracı, Habur Çayı boyunca Irak sınırları içinde yaklaşık 21 kilometrelik bir güzergahta havadan keşif ve tarama faaliyetlerine devam ediyor. Uçuşlar sırasında dere yatağındaki taşlar, ağaçlar, kayalık alanlar, hayvanlar ve şüphe uyandıran tüm cisimler yüksek yakınlaştırma özelliğiyle detaylı bir şekilde inceleniyor. Elde edilen görüntüler, anlık olarak arama merkezine aktarılıyor ve ekipler tarafından yapay zeka destekli analiz sistemleriyle değerlendiriliyor.
Vadinin sarp yapısı, derin su geçişleri ve ulaşımı zorlaştıran doğal engeller, ekiplerin çalışmalarını güçleştirse de AFAD, jandarma, polis ve diğer arama kurtarma ekipleri, gece gündüz demeden görevlerini sürdürüyor. Termal görüntüleme, gece görüş sistemleri ve gelişmiş görüntü analiz teknolojileri sayesinde arama faaliyetlerinin daha etkin ve kapsamlı olması hedefleniyor.
8’inci gününe ulaşan arama çalışmalarında, ekipler Erkan Sak’a ulaşmak için tüm imkanlarını seferber ederken, Habur Çayı boyunca umut nöbeti de devam ediyor. Yetkililer, sonuç alınana dek arama çalışmalarının aynı kararlılıkla süreceğini ifade etti.