Kültür Sanat »

Uşak Merkez'de Düzenlenen Toplu Sünnet Şöleninde 25 Çocuk Sünnet Edildi

Uşak Merkez'de gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde 25 çocuk sünnet oldu.

Uşak Merkez'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından toplu sünnet şöleni düzenlendi. Bu etkinlikte 25 çocuk sünnet edildi. Program, Ulu Cami’de sünnet çocukları için yapılan dualarla başladı ve çocukların ellerine kına yakılmasıyla devam etti. Ardından sünnet çocukları ve aileleri, mehteran takımı eşliğinde Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünden Uşak Valiliği’ne kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Valilik önünde düzenlenen etkinlikte, Uşak Valisi Serdar Kartal, sünnet olan çocuklar ve ailelerini karşıladı. Vali Kartal, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün köklü hayır geleneğini yaşatmaya devam ettiğini belirtti. Aydın, "Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak dört ilimizde bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Uşak’ta bunun başlangıcını yaptık. Toplam 100 çocuğumuzun sünnet merasimleri yapılmış olacak. Yüzyıllar öncesindeki ecdadımızın emanet etmiş olduğu vakıf hayır şartını yerine getirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.