Kiev'de Zelenskiy, Türkiye ve Bakan Fidan'a Barış Çabaları İçin Teşekkür Etti.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye ile Dışişleri Bakanı Fidan’a barış çabaları nedeniyle teşekkür etti. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin önemine de vurgu yaptı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, resmi ziyareti kapsamında başkent Kiev'de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Görüşme sonrası sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Zelenskiy, Fidan'a Ukrayna İkinci Derece Liyakat Nişanı'nı takdim ettiğini belirtti. "Barışın sağlanmasına yönelik çabaları nedeniyle hem Türkiye'ye hem de Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Zelenskiy, Bakan Fidan'a Rusya-Ukrayna Savaşı'nın gidişatı hakkında bilgi verdiğini, ayrıca diplomatik sürecin canlandırılmasına yönelik adımlar üzerinde durduklarını açıkladı. "Kendisine cephedeki son durumu aktardım ve Sayın Fidan da yürüttüğü diplomatik temaslar hakkında bilgi verdi" şeklinde konuştu.
Ukraynalı lider, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın uygulanmasını da ele aldıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin büyümesinin devam edeceğine olan inancını dile getiren Zelenskiy, yapılan ziyareti ve iş birliği ile barışın ilerletilmesine yönelik desteği için Bakan Fidan'a tekrar teşekkür etti.