Asayiş »

Mersin'de Üç Firmanın Ürünlerinde Tek Tırnaklı Et Tespit Edildi

Mersin'de, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinde üç firmanın sucuk ve çiğ kıymasından tek tırnaklı eti bulunduğu açıklandı. Bu durum, halk sağlığını tehlikeye atan ve tüketiciyi yanıltan ürünler arasında yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürmekte ve tüketicileri yanıltan ürünlerle ilgili güncel bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Son yayımlanan 'Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesinde, Mersin ilinden üç firmanın ürünlerinde tek tırnaklı eti tespit edildiği bilgisi yer almaktadır.

Yöre Markalı Sucukta Tek Tırnaklı Et Tespit Edildi

Listeye göre, Mersin’in Erdemli ilçesinde faaliyet gösteren Üzer Gıda Tarım İnşaat Lojistik Ltd. Şti. tarafından üretilen 'Yöre' markalı 900 gramlık dana sucukta yapılan analizlerde tek tırnaklı eti bulunduğu belirtildi. Bu durum, ürünün güvenilirliği konusunda ciddi endişelere yol açtı.

İki Farklı Firmanın Kıyma Ürünlerinde Aynı Sorun

Ayrıca, Yenişehir ilçesinde yer alan Lina Et Gurme firmasının satışa sunduğu 'Çiğ dana kıyma' ile Toroslar ilçesindeki Zeynep Et Tavuk Dünyası işletmesinin piyasaya sürdüğü 'Çiğ dana kıyma' ürünlerinden alınan numunelerde de benzer şekilde laboratuvar analizleri sonucunda tek tırnaklı eti tespit edildiği belirlendi. Bu durum, tüketiciler için endişe verici bir durum olarak kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür ürünlerin piyasadan toplatılması ve halk sağlığının korunması amacıyla gerekli önlemleri alacaklarını duyurdu. Denetimlerin sıklaştırılacağı ve bu tür durumların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.