Kütahya'da MHP İl Başkanlığı'ndan Düzenlenen Aşure İkramı Etkinliğinde Birlik Vurgusu Yapıldı
Kütahya'da MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aşure ikramı etkinliğinde birlik ve paylaşma kültürü ön plana çıktı. Etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi ve toplumun değerlerine vurgu yapıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kütahya'da Muharrem ayı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından bir organizasyon düzenlendi. Sevgi Yolu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, birçok vatandaş bir araya gelerek aşure ikramından faydalandı. Bu organizasyonla birlikte birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünün önemi bir kez daha vurgulandı.
Etkinliğe katılan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, vatandaşların gününü kutlayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Aşure geleneğinin Türk milletinin köklü örf, adet ve geleneklerinden biri olduğunu belirten Erbaş, bu kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, çocukluk yıllarında evlerde pişirilen aşurelerin komşulara ve misafirlere ikram edildiğini hatırlatarak, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini dile getirdi.
Milletvekili Erbaş, programa bazı nedenlerden dolayı planlanandan yaklaşık bir hafta gecikmeli katıldığını söyledi. Sıcak Temmuz gününe rağmen vatandaşların yoğun ilgisi, birlik ve beraberlik duygusunun canlı tutulduğunu gösterdi. "Hepimizin ortak gayesi bayrağımız, vatanımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğü olmalıdır" ifadesinde bulunan Erbaş, bu konunun önemine dikkat çekti.
Kendisi, 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinerek, Türk milletinin 10 yıl önce demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak bu girişimi engellediğini belirtti. Kütahya dahil 81 ilde vatandaşların meydanlara çıkarak hain kalkışmaya geçit vermediğini vurgulayan Erbaş, yaşananların unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Siyasi görüşlerin farklı olabileceğine dikkat çeken Erbaş, ancak vatan, bayrak ve millet söz konusu olduğunda herkesin ortak değerlerde buluşması gerektiğini kaydetti. "Siyasette siyasetçiler gelir geçer. Ancak hepimizin ortak gayesi bayrağımız, vatanımız ve milletimizin bölünmez bütünlüğü olmalıdır" dedi.
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker ve yönetimine teşekkür eden Milletvekili Erbaş, aşure ikramının birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir gelenek olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara daha nice huzurlu ve mutlu günlerde bir araya gelme temennisinde bulundu.
Sevgi Yolu’nda gerçekleştirilen aşure ikramına çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, paylaşma ve dayanışma ruhunun yaşatıldığı anlamlı bir buluşma olarak dikkat çekti.