Güncel »

İran Hürmüz Boğazı'nda İki Petrol Tankeri Mayına Çarptı İddiası

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’ndan geçen iki petrol tankerinin mayına çarptığını ve patlama sonrası yangın çıktığını açıkladı. ABD ordusu ise bu durumu yalanladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Hürmüz Boğazı, uluslararası ticaretin önemli bir güzergahı olarak bilinirken, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) bu bölgeden geçen iki petrol tankerinin mayına çarptığını ve patlamalar sonucunda gemilerde yangın çıktığını duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise DMO'nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bu durum, bölgedeki seyir güvenliğine ilişkin endişeleri artırdı.

DMO, ayrıca Hürmüz Boğazı’ndan İran’ın yasalarına aykırı olarak geçmeye çalışan dört geminin de engellendiğini açıkladı. DMO'nun açıklamasında, "Son saatlerde, ABD ordusunun desteğiyle kural ihlali yapan bu dört gemi, füze ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen bir operasyonla durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.