Ekonomi »

Manisa Alaşehir'de Üzüm Bağlarını Koruma Amaçlı Örtme Yöntemi Yaygınlaşıyor

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, üzüm bağlarını olumsuz hava koşullarına karşı korumak için "bağ örtme" yöntemi giderek yaygınlaşmakta. Üreticiler, ürünlerini koruyarak verimi artırmak amacıyla beyaz naylon brandalarla örtüleme sistemine yöneliyor.

Bağcılığın yaygın olduğu Alaşehir’de, dolu ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı bağlarını güvence altına almak isteyen üreticiler, bu yöntemi benimsemeye başladı. Sarıgöl ilçesinde uzun yıllardır uygulanan bu yöntem, Alaşehirli üreticiler tarafından da tercih edilmeye başlandı. Üreticiler, profesyonel ekiplerle iş birliği yaparak örtüleme çalışmalarını hızlandırıyor.

Alaşehir’in Killik Mahallesi’nde bağını örtme sistemi ile koruma altına alan üretici Ahmet Türkyılmaz, bu yöntemin sağladığı avantajlara dikkat çekti. "Özellikle dolu ve diğer olumsuz hava olaylarına karşı sağlanan korumadan dolayı oldukça memnunum. Bu sistemin bölgemizde giderek yaygınlaştığını görüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Örtüleme çalışmalarını yürüten ekip sorumlusu Alican Ulu, Alaşehir'den gelen yoğun talebe dikkat çekerek, "Alaşehir’den çok sayıda müracaat alıyoruz. Killik Mahallesi’nde başladığımız çalışmalarımızı, ilçedeki diğer bağlarda da planlanan program dahilinde sürdürüyoruz" dedi. Üreticilerin taleplerinin artması, bu yöntemin bölgedeki bağcılık faaliyetleri için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.