Siyaset »

Eskişehir Yenikent'teki bir parkın duvarlarındaki haç figürlerine Memur-Sen'den tepki geldi.

Eskişehir Yenikent'te bir parkın duvarlarında yer alan haç figürleri, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar tarafından eleştirildi. Akar, bu durumu "Müslüman mahallesine haç dikeceğinize bu şehre bir çivi çakın" diyerek ifade etti.

İbrahim Akar, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zihniyetinin Eskişehir'deki yerel yöneticileri, bu milletin milli ve manevi değerlerine aykırı uygulamaları sürekli olarak hayata geçirmeye devam ediyor. Örneğin, çıplak kadın heykelleri, çekirdek çitleyen eşek heykeli gibi projelerle dikkat çekiyorlar. Ayrıca, Hal Camisi'ni yıkma planları, Muttalip Caddesi üzerindeki mezarlığı kaldırma girişimleri ve TOKİ inşaatları gibi durumlar da mevcut. Şehir Hastanesi'nin açılışının geciktirilmesi, Hamamyolu'nda yapılan düzenlemeler de eleştiri konusu. Şimdi ise Yenikent Mahallesi'ndeki parkın duvarlarını haç figürleri ile kaplamışlar" şeklinde konuştu.

Akar, yerel yöneticilerin şehrin trafik sorununu çözmek ve yeni yaşam alanları oluşturmak yerine, böyle projelerle zaman kaybettiklerini vurguladı. "Vatandaş, su, elektrik ve doğalgaz giderlerinin artmasından şikayetçi. Bu durumda, yöneticilerin asıl görevleri olan hizmetleri üretmelerini bekliyoruz" dedi.

Akar, konuşmasının devamında, "Yenikent Mahallesi'ndeki parkın duvarının haç figürleri ile donatılması, vatandaşlara sunulan bir hizmet olarak değerlendirilmemeli. Bu durum, bir yanılgı ve abuk sabuk bir yaklaşım. Yerel yöneticilerin, seçildikleri partinin iç çekişmeleriyle uğraşmak yerine, halka fayda sağlayacak projelere yönelmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.