Sinop Erfelek'te Jandarma Ekipleri Orman Yangınları İçin Teyakkuzda
Sinop’un Erfelek ilçesinde jandarma ekipleri, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Yaz aylarında artan yangın riski nedeniyle ormanlık alanlarda 7/24 izleme yapılıyor.
Erfelek Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanların korunmasının hayati önemi vurgulandı. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların ve kuraklığın orman yangınları için risk oluşturduğu belirtildi. Bu bağlamda, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın riski taşıyan bölgelerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Açıklamada, jandarma ekiplerinin, doğal çevreyi tehdit eden unsurlara karşı duyarlılık göstererek görev yaptıkları ifade edildi. Modern teknolojik imkanların kullanıldığına dikkat çekilerek, ormanlık alanların 7 gün 24 saat boyunca gözetim altında tutulduğu belirtildi. Bu sayede olası yangınların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Yetkililer, orman yangınlarını önlemede vatandaşların da önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, ormanlık alanlarda şüpheli durumlar görüldüğünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne hızlı bir şekilde bildirilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu tür bildirimlerin yangınların önlenmesinde kritik bir öneme sahip olduğu ifade edildi.
Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, orman yangınlarının önlenmesi ve ormanların korunması için denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Ekipler, bu çalışmalarla hem doğanın korunmasına hem de bölge halkının güvenliğine katkı sağlamayı hedefliyor.