Balıkesir Ayvalık'ta Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, iki ayrı törenle kutlandı. Törenler, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Temsilciliği önünde gerçekleştirildi.
Her iki etkinliğe, Ayvalık Kaymakamı Ömer Çimşit, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Acemoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Temsilcisi Mehmet Kıranoğlu ile çok sayıda gaziler ve vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şubesi'nin çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Türk milleti ve Kıbrıs Türk halkı açısından taşıdığı tarihi önem vurgulandı.
Törenin ardından Ayvalık Kaymakamı Ömer Çimşit ve protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şubesine geçti. Burada, dernek temsilcisi Mehmet Kıranoğlu ve yöneticiler tarafından hazırlanan şükran belgeleri takdim edildi. Etkinlik, gazilere duyulan saygının bir ifadesi olarak büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.