Yaşam »

Eskişehir'de Eski Enerji Bakanı Dönmez, Buğday Hasadına Katıldı

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir’in kırsal alanlarında buğday hasadına katılarak çiftçilerle birlikte çalıştı. Dönmez, bu yıl 1 milyon 975 bin dekar alana buğday ekildiğini ve yüksek verim beklediklerini ifade etti.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki Türkmentokat Mahallesi’nde gerçekleştirilen hasat etkinliğinde, Fatih Dönmez biçerdöver kullanarak buğday hasadı yaptı. Hasat sonrası yaptığı açıklamada, bu yılki tarım verimlerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Dönmez, "Geçtiğimiz yıl kuraklık ve zirai don nedeniyle verim kaybı yaşanmıştı. Ancak bu yıl hem arpada hem de buğdayda yüzde 50’ye varan artış gözlemleniyor. İlimizde toplam 1 milyon 975 bin dekar alana buğday ekimi yapıldı ve yaklaşık 1 milyon ton buğday üretimi bekleniyor" dedi.

Tarımda Makineleşme ve Verimlilik

Dönmez, Eskişehir genelinde 21 alım ofisinin bulunduğunu ve 4 yeni ofis açacaklarını belirtti. Ayrıca, teknolojinin tarımda sağladığı avantajları vurgulayan Dönmez, "Geçmişte tarım elle yapılıyordu ve büyük bir arazinin işini bitirmek 45-60 günü bulabiliyordu. Şu anda 400 dekarlık bir alanın hasadı, iki gün içerisinde tamamlanabiliyor. Biçerdöverler sayesinde bu süreç hızlandı ve tarımda verimlilik arttı" şeklinde konuştu.

Gelecek yıllarda farklı ürünlerin de ekilebileceğini dile getiren Dönmez, çiftçilerle sürekli iletişim halinde olduklarını ve onların yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Tarımın gelişimi için teknolojik yeniliklerin önemine dikkat çeken Dönmez, çiftçilerin daha modern yöntemlerle üretim yapması gerektiğini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.