Siyaset »

Ankara'da Aile ve Gençlik Fonu Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatırılıyor

Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, suça sürüklenen çocukları korumaya yönelik önemli düzenlemeleri duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, suça sürüklenen çocuklara yönelik hazırlanan düzenlemeleri içeren kanun teklifinin, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı ve çocukların suça sürüklenmeden önce koruyucu tedbirleri etkin bir şekilde uygulamayı amaçladığını belirtti.

Göktaş, TVNET canlı yayınında yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin toplumsal yapıdaki değişiklikler ve dijitalleşme gibi faktörlerin göz önünde bulundurularak hazırlandığını ifade etti. Özellikle çocukları hedef alan yeni suç yöntemleri ile mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

Bu bağlamda, TBMM Başkanlığına sunulan 18 maddelik teklifin, çocuk koruma sisteminin güçlendirilmesi için hayati bir adım olduğunu kaydeden Göktaş, bu düzenlemenin %75-80 oranında koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasını öngördüğünü dile getirdi. Göktaş, "Amacımız, çocuklarımızı her türlü riskten korumaktır." şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, çocukların suça sürüklenme risklerinin erken tespit edilmesi için gerekli mekanizmaların oluşturulacağını, acil korunma raporu düzenleme sürecinin hızlandırılacağını belirtti. Ayrıca, ailelere de çeşitli yükümlülüklerin getirileceğini ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki ödemelerle ilgili bilgi veren Göktaş, doğurganlık oranlarının artırılması amacıyla yürütülen çalışmalara da dikkat çekti. 1 Ocak 2025 itibarıyla ilk çocuğa 5 bin lira, ikinci çocuğa aylık 1500 lira ve üç ve üzeri çocuklar için aylık 5 bin lira destek sağlanacağını hatırlattı. Şu ana kadar 1 milyon 175 bin 601 anneye toplamda 22,5 milyar lira ödeme gerçekleştirileceğini belirtti.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde 24 bin 946 gence toplam 2,8 milyar lira ödeme yapılacağını, bugüne kadar toplamda 16 milyar 797 milyon lira destek sunulduğunu aktardı. Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'nin de ailelere gelir desteği sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Bakan Göktaş, Türkiye'ye gelen gurbetçileri Kapıkule Sınır Kapısı'nda karşıladığını anımsatarak, vatandaşların yaşadığı duygusal anların kendisini derinden etkilediğini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.