Denizli Beyağaç'ta 11-15 Ağustos'ta Gökyüzü Gözlem Şenliği Düzenlenecek
Denizli'nin Beyağaç ilçesinde, 11-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Şenliği için geri sayım başladı. Bu şenlik, gökyüzü tutkunlarını bir araya getirerek, çeşitli etkinliklerle dolu bir program sunacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Beyağaç Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Şenliği, 11-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında Beyağaç ilçesindeki Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilecektir. Bin 700 metre rakıma sahip olan bu yayla, Türkiye’nin en karanlık gökyüzü noktalarından biri olarak tanınmakta ve bu yıl da gökyüzü meraklılarına ev sahipliği yapacaktır. Işık kirliliğinden uzak konumuyla dikkat çeken Topuklu Yaylası, etkinlik boyunca teleskoplarla gökyüzü gözlemleri, astronomi söyleşileri ve bilimsel etkinlikler sunacaktır. Bu yıl ayrıca, SQM (Sky Quality Meter) cihazlarıyla yapılan gök parlaklığı ölçümleri, bölgenin astronomi gözlemleri açısından sahip olduğu yüksek potansiyeli ortaya koymaktadır.
Geçtiğimiz yıl organizasyona katılan yaklaşık 5 bin kişinin yanı sıra, 50 profesyonel ve amatör gökbilimci de etkinlikte yer almıştır. Bu yıl ise Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişinin katılması beklenmektedir. Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, yıldızların altında unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen herkesi bu eşsiz şenliğe davet etti. "Yıldızların altında unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyen tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz şenliğimize davet ediyoruz" şeklinde konuştu.