Mersin Dâhil 22 İlde FETÖ'ye Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Doküman ve Dijital Materyal Ele Geçirildi
Jandarma Genel Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlarda 22 ilde toplam 128 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 51'i tutuklanırken, 14'ü hakkında adli kontrol kararı alındı. Operasyonlar, terör örgütü ile bağlantılı faaliyet yürüten kişilere yönelik gerçekleştirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın koordinasyonunda, il jandarma komutanlıkları tarafından FETÖ terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar, 22 ilde eş zamanlı olarak yapıldı ve toplamda 128 şüpheli yakalandı.
Operasyonlar sırasında Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Mersin, Sinop, Tokat ve Trabzon illerinde gözaltına alınan şüphelilerden 51’i tutuklandı. 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Yakalanan şüphelilerin, terör örgütünün güncel yapılanması içinde aktif olarak yer aldıkları, örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibat halinde bulundukları ve FETÖ ile bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına mali destek sağladıkları belirlendi. Ayrıca, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildi.
Operasyonlar sonucunda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmiş olup, bu belgelerin incelenmesine devam edilmektedir. Bu tür operasyonların, FETÖ'nün faaliyetlerine karşı sürdürülen mücadelenin bir parçası olduğu ifade ediliyor.