Manisa Alaşehir'de Başkan Öküzcüoğlu, çalışanlarına limonata ikram etti.
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sıcak yaz günlerinde çalışan belediye personeline, merhum babası Kahveci Nedim Öküzcüoğlu’nun limonata tarifinden hazırlanan içecekleri ikram etti. Ayrıca bu yıl 200 bin metrekare kilit parke taşı döşemeyi hedeflediklerini açıkladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sıcağın etkili olduğu yaz günlerinde belediye personeline, merhum babası Kahveci Nedim Öküzcüoğlu'nun yıllar önce yaptığı limonatanın tarifinden hazırlanan limonataları kendi elleriyle sundu.
Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin İstasyon Mahallesi'nde yürüttüğü kilit parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Öküzcüoğlu, burada sıcak hava altında çalışan personelle bir araya gelerek onlara moral vermek amacıyla limonata ikram etti. Ayrıca, babasının kahvecilik yaptığı dönemde yaptığı limonatanın tarifini de paylaştı.
Başkan Öküzcüoğlu, çocukluk döneminde limonata yaparak babasına yardım ettiğini belirterek, "Babam rahmetli Nedim Öküzcüoğlu, kahvecilik yaptığı dönemlerde limonata yapıp satardı. Günde beş kova limonata yapardım. Arkadaşlarımız bu sıcakta çalışıyorlar. Biraz enerji ve serinlik vermek istedik." dedi.
İkramın ardından kent genelindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Öküzcüoğlu, kilit parke taşı döşeme çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade ederek, "Geçen dönemde 1 milyon 350 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. Bu dönemde şimdiye kadar 100 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. 60 bin metrekarelik yeni bir ihale daha açmayı planlıyoruz. Bu yıl, kendi personelimizle birlikte toplamda 200 bin metrekare hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
İlçede uzun zamandır çözüm bekleyen yolların bulunduğunu dile getiren Öküzcüoğlu, yeni yerleşim alanlarının artması nedeniyle tüm taleplerin aynı anda karşılanmasının mümkün olmadığını belirtti. Çalışmaların planlama doğrultusunda sürdüğünü ve vatandaşlardan sabır beklediklerini vurguladı.
Doğal gaz altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yeniden düzenleneceğini kaydeden Öküzcüoğlu, "Yollarımızı beş kurum kazdı. Alaşehir’in tamamını doğal gazla buluşturmak istiyoruz. Başka ilçelerde olduğu gibi 3-5 kilometrelik değil, 20 kilometrelik çalışma yapılmasını istiyoruz. Bunun oluşturduğu hasarı da biz gidereceğiz. Bir yıl sürse bile toparlayacağız ve Alaşehir’i daha güzel, daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Sıcak havada çalışan belediye personeli, Başkan Öküzcüoğlu’nun limonata ikramından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, merhum Kahveci Nedim Öküzcüoğlu'nun tarifine dayanan limonatanın hem serinlik sağladığını hem de nostaljik anlar yaşattığını belirtti.