Yerel »

Didim'de Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Balık Ağlarını Kontrol Etti

Didim'de Tarım ve Orman Müdürlüğü, Taşburun Balıkçı Barınağı'ndaki ticari balıkçılık yapan teknelerde av araçlarını denetledi.

Didim Taşburun Balıkçı Barınağı'nda ticari balıkçılık faaliyetlerine yönelik önemli bir denetim gerçekleştirildi. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, barınakta bulunan ticari balıkçı teknelerindeki balık ağları ve diğer av araçlarını tek tek inceledi. Denetim sırasında ekipler, kullanılan balık ağlarının göz açıklıkları gibi teknik özelliklerini kontrol ederek, yürürlükteki su ürünleri mevzuatına uygunluğunu denetledi. Bu kontrollerin amacı, sürdürülebilir balıkçılığın korunması, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi olarak belirtildi. Yetkililer, balıkçılara avcılık kurallarına uyulmasının deniz ekosisteminin korunması ve sektörün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Bu bağlamda denetim faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.