Asayiş »

Adana'da Güzergah Değişikliği Nedeniyle Dolmuş Şoförleri Protesto Etti

Adana'da dolmuş güzergahlarının değişmesi nedeniyle yaşlı bir kadın gözyaşlarına boğulurken, dolmuş şoförleri de kararın iptali için protesto gerçekleştirdi.

Adana'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda güzergahları değiştirilen dolmuş şoförleri, bu duruma itiraz etmek amacıyla toplandı. Çukurova Devlet Hastanesi'nden Doğal Park'a uzanan yeni güzergahın belirlenmesine karşı çıkan şoförler, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde konvoy oluşturarak basın açıklaması yaptı.

Yaşlı Kadının Gözyaşları

Protesto sırasında dolmuşlardan birinin indirildiği yaşlı bir kadının, "Buraları ben bilmiyorum, başka arabaya güvenemiyorum" diyerek gözyaşlarına boğulması dikkat çekti. Bu durum, güzergah değişikliğinin olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şoförlerin Talepleri

Özen Dolmuşları Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Zeki Kurşun, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için defalarca dilekçe verdiklerini belirtti. Kurşun, "17 mahalle muhtarımızın, okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin imzalı dilekçeleri bulunuyor. Mahallelerimizde yaşayan yoksul halkımız hastaneye, valiliğe ve tren garına tek dolmuşla seyahat etmektedir. Defalarca yetkililere dilekçe vermemize rağmen mağduriyetimiz giderilmedi" ifadelerini kullandı.

Kurşun ayrıca, dolmuş şoförlerinin dinlenme alanlarının hukuksuz bir şekilde iptal edilmek istendiğini vurgulayarak, "UKOME’nin bu hukuksuz girişimini kabul etmiyoruz. Bizler halkın temsilcileriyiz ve bu haksızlığa karşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Dolmuş Şoförlerinin Tepkisi

Dolmuş şoförlerinden Eşref Gezik ise, halkın hizmetine sunulan dolmuşların neden bu kadar sıkıntı yaşadığını sorgulayarak, "Eğer vatandaşa hizmet etmeyeceksek durağımız neden var. Belediyeye defalarca dilekçe yazmamıza rağmen, her gün zabıtalar gönderilerek taciz ediliyoruz. Mıdık’tan, Menzil’den gelen yaşlı ve hasta bir insanı hastaneye giderken yarı yolda nasıl indirebilirim?" dedi. Gezik, sorunların çözülmesini talep etti.

Protesto etkinliği esnasında yaşanan bu olaylar, dolmuş şoförlerinin çalışmalarında karşılaştıkları zorlukları ve halkın ulaşımında yaşanan sıkıntıları bir kez daha gündeme getirmiş oldu. Şoförler, taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanmasını bekliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.