Bordeaux'da Yangınla Mücadelede 2 İtfaiyeci Hayatını Kaybetti
Fransa'nın Bordeaux kentinde çıkan yangınla mücadele sırasında 2 itfaiyeci yaşamını yitirdi. Olay, yerel saatle 14.00'te meydana geldi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Fransa'nın Gironde iline bağlı Merignac'ta, Bordeaux Havalimanı yakınındaki çalılık alanda dün öğle saatlerinde yangın çıktı. Olay yerindeki otopark, otomobil bayileri ve lojistik depoları yangın nedeniyle tehlikeye girdi. Yangın, hızla yayılarak bir binaya sıçradı. Yangına müdahale etmek üzere bölgeye yaklaşık 100 itfaiyeci ve çok sayıda yangın söndürme uçağı ile helikopter gönderildi. İçişleri Bakanı Laurent Nunez, yangınla mücadele sırasında görev alan 2 itfaiyecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Bordeaux Havalimanı yönetimi, yangının bazı uçuşlarda gecikmelere yol açtığını duyurdu. Olay sonrası, yangının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba harcanırken, yerel halkın güvenliği için gerekli önlemler alındı. Yangın söndürme ekipleri, alevlerin yayılmaması için büyük bir dikkatle çalışmalara devam etti. Yangının nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.