İstanbul Beşiktaş'ta Bakımsız Kalan Asırlık Çınar Ağaçları Kurudu
İstanbul Beşiktaş'ta yer alan tarihi çınar ağaçlarının bakımsız kalması nedeniyle kuruduğu iddia edildi. Bu durum, bölgedeki vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar, ağaçların bakımının yetersiz olduğunu ortaya koydu.
İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, tarihi ve turistik bir bölge olan Ortaköy'deki Çırağan Caddesi'ndeki çınar ağaçlarının durumu, kent sakinleri ve sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmalara neden oldu. Vatandaşlar, bu ağaçların bakımsızlık yüzünden zamanla kuruduğunu belirtiyor. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, ağaçların öncelikle "budama ve bakım" çalışmaları çerçevesinde budandığı, ardından gerekli bakımın yapılmadığı için kurumaya terk edildiği ifade edildi. Bu durum, bölgenin tarihi dokusunun ve doğal mirasının zarar gördüğünü ortaya koyuyor. Ağaçların korunamaması, vatandaşların tepkisini çekiyor ve bu işlemlerin ağaçların yaşamını sürdürmesine katkı sağlamadığını öne sürüyorlar.
Çirkin Görüntü Eleştiriliyor
Çırağan Caddesi'ndeki görüntülerin içler acısı olduğunu dile getiren Ömer Öztürk, "Çirkin bir görüntü var. Nasıl olabilir yani? Burada söylenecek hiçbir şey yok. Bomboş, kuru bir taş yığını gibi olmuş. Yeşil bir doğa için hep beraber el birliği olmalı. Ağaçların bakımı yapılmalıdır. Bu şekilde bırakılması İstanbul gibi büyük bir şehre yakışmıyor" şeklinde konuştu. Öztürk, kendi memleketinin doğu olduğunu ancak İstanbul'daki bu durumu görünce üzüldüğünü dile getirdi.
Yanlış Budama Uygulamaları
Hızır Akgül, ağaçların bu şekilde budanmasının yanlış olduğunu belirterek, "Etrafta güzel bir manzara göremiyorum. Ağaçlar kabak gibi sıyrılmış. Eğer yaprak verse, dal verse ne güzel olurdu. Bu şekilde budanması hatalı. Ağaçların ustaca budanması gerekiyor, dal verecek şekilde yapılmalıdır. Buradan geçerken herkes güneş altında yürümek zorunda kalıyor. Gövdelerinden bakıldığında tarihi ağaçlar olduğu belli. Ancak şu an kuruma belirtileri var. Ağaçların kenarlarında soyulmalar görülüyor, bu da bakımsızlığın bir göstergesi. Ağaçların sulanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.