Yerel »

Muğla Bodrum'da Deniz Dibi Temizliği Projesinin 10. Etabı Gerçekleştirildi

Bodrum'da çevre bilincini artırmak amacıyla "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla devam eden deniz dibi temizlik çalışmalarının 10. etabı Türkbükü’nde gerçekleştirildi. Çalışmalar, deniz kirliliğine karşı farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Bodrum Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, Türkbükü Halk Plajı’ndan denize açılan gönüllü dalış ekibi ile Green Rangers dalış ekibi, deniz dibinden yaklaşık 650 kilogram atık çıkardı. Çalışma sırasında, toplanan atıkların büyük bir kısmını tek kullanımlık ürünler oluştururken, ayrıca çok sayıda araç lastiği, platform demirleri, cam ve plastik şişeler, metal parçalar, içecek kutuları ve çeşitli balıkçılık malzemeleri de denizden çıkarıldı.

Çalışma sonucunda denizden çıkarılan atıklar, çevredekiler tarafından yakından incelenerek fotoğraflandı ve kayıt altına alındı. Vatandaşlar, deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bu atıkları çocuklarına göstererek farkındalık oluşturdu.

Çıkarılan atıklar, kıyıda ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmak üzere Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine teslim edildi. Bu çalışma sayesinde deniz ekosistemine zarar veren atıkların denizden uzaklaştırılması amaçlanırken, aynı zamanda deniz kirliliği konusunda bilinç oluşturulması da hedeflendi.

Bodrum Belediyesi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle yaz sezonu boyunca ilçenin farklı koylarında deniz dibi temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen 10 etapta denizlerden tonlarca atık çıkarılarak denizlerin korunmasına katkı sağlandı.

Gelecek nesillere temiz denizlerin aktarılması amacıyla Bodrum Belediyesi, deniz dibi temizlik çalışmalarını belirlenen program dahilinde devam ettirecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.