Çanakkale Eceabat'ta Sahil Güvenlik Operasyonu ile 36 Göçmen ve 2 Kaçakçı Yakalandı
Çanakkale Eceabat'ta düzenlenen operasyonda 36 kaçak göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Sahil Güvenlik ekipleri, fiber tekne içerisinde bulunan kaçak göçmenleri tespit etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, bölgedeki bir fiber teknede kaçak göçmenlerin bulunduğu belirlendi. Bu tespit üzerine Sahil Güvenlik Batı Marmara Komutanlığı ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi. Durdurulan fiber teknede, 1'i çocuk olmak üzere toplam 36 kaçak göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı ele geçirildi.
Operasyonun ardından yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine götürüldü. Aynı zamanda gözaltına alınan göçmen kaçakçıları, gerekli yasal işlemler için emniyete teslim edildi. Bu tür operasyonlar, göçmen kaçakçılığına karşı sürdürülen mücadelenin bir parçası olarak devam edecek.