Kahramanmaraş'ta 10 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısı davasında ilk duruşma 4 Eylül'de gerçekleşecek.
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 kişinin öldüğü okul saldırısına dair açılan davanın ilk duruşması 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Duruşma, saat 09.00'da Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın sürecini başlatmak üzere hazırlanan tensip zaptına göre, duruşmanın detaylarını belirledi. Duruşmaya katılacak tutuklu sanıklar Uğur Mersinli ve Peyman Pınar Mersinli'nin, bulundukları ceza infaz kurumlarından SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmaları için gerekli yazışmalar yapılacak. Mahkeme, her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşma günü için müştekilere tebligat yapılması yönünde de talimat verdi.
Ayrıca, duruşmada bazı tanıkların zorla getirilmesi için karar çıkarılması ve olayın faili İsa Aras Mersinli'nin geçmişte herhangi bir psikolojik veya psikiyatrik tedavi alıp almadığının araştırılması amacıyla ilgili kurumlara müzekkere yazılması gerektiğine de hükmedildi. Davanın gidişatı, birçok kişi açısından büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.