Balıkesir Gönen'de CHP Mitinginde Sunuculuk Yapan Müdüre Disiplin Cezası Verildi
Balıkesir Gönen'de CHP seçim mitinginde sunuculuk yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Sungur'a disiplin cezası verildi. İtiraz eden Sungur'un yargı süreci devam ediyor.
Balıkesir’in Gönen ilçesinde, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen seçim mitinginde sunuculuk yapan Gönen Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Sungur hakkında, çok sayıda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvurunun ardından disiplin soruşturması başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, 25 Mart 2024 tarihinde CHP’nin Gönen Reşadiye Mahallesi’nde düzenlediği mitingdeki sunuculuğu ve seçim çalışmalarındaki aktif rolü sosyal medyada paylaşıldı. Bu durum, vatandaşlar tarafından CİMER’e bildirildi.
Başvurular üzerine Gönen Belediyesi tarafından yürütülen disiplin soruşturmasında, Belediye Disiplin Kurulu, Serkan Sungur hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin (D) fıkrasının (o) bendi gereğince disiplin cezası verdi. Resmi yazıda, cezanın Sungur'a tebliğ edildiği, ancak müdürün bu karara itiraz ederek idare mahkemesinde dava açtığı ve yargı sürecinin devam ettiği ifade edildi.
Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesi, devlet memurlarının herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına faaliyet göstermesini yasaklamaktadır. Disiplin cezasına konu olan fiilin de aynı kanunun 125. maddesinde yaptırıma bağlandığı vurgulanmaktadır.
Serkan Sungur’un, disiplin cezasına rağmen Gönen Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görevine devam etmesi, kamuoyunda tartışma yaratmaya devam etmektedir. CİMER’e başvuruda bulunan birçok vatandaş, disiplin cezasının yargı sürecinin uzadığını ve davanın bir an önce sonuçlandırılmasını talep ederek, cezanın kesinleşmesini beklediklerini ifade etmiştir. Dava süreci halen idare mahkemesinde devam etmektedir.